Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ghiseul virtual de plati incaseaza amenzile on-line

24 Decembrie 2006



Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat recent Ghiseul Virtual de Plati - proiect la realizarea caruia si-a adus contributia companiile Softwin, Kondiment Interactive si DotCommerce Romania. Primul serviciu disponibil in cadrul portalului este plata on-line a amenzilor de circulatie din Municipiul Bucuresti.


„Cresterea numarului de utilizatori de carduri impune dezvoltarea unor proiecte precum «Ghiseul Virtual de plati», care au menirea de a simplica relatia cetatenilor cu instrumentele de plata. Acest proiect va imbunatati, de asemenea, si relatiile cetatenilor cu administratia publica“, a declarat ministrul Zsolt Nagy.


Conceput ca un portal, Ghiseul virtual de plati va reuni in cadrul sau „ghiseele“ mai multor institutii, autoritati si organizatii guvernamentale (gestionate de fiecare institutie in parte), reprezentand o interfata de acces a persoanelor juridice si fizice catre institutiile administratiei publice prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a datoriilor catre stat. Potrivit oficialilor MCTI, initiatorii proiectului, se obtine astfel: l sporirea flexibilitatii sistemelor de plati in cadrul administratiei publice l transparenta tranzactiilor efectuate, prin emiterea de dovezi de plata recunoscute juridic l posibilitatea de monitorizare a statutului operatiunilor si de interfatare cu orice procesator de plati on-line l asigurarea unor interfete standard cu sistemele de plata deja existente pentru adaptarea cat mai rapida la noua solutie l facilitarea accesului cetatenilor la solutiile de plata online.


Radu Ghitulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite